Here we go again

Posted: December 22, 2009 in When afk
I beste splatterstil

Dont you…just wanna be a killingmachine like me?

Seriøst. På VG nett for noen dager siden kunne vi lese om en 22-årig småbarnsfar som har tilsått et drap han begikk i juni. Før noe annet blir sagt; drap er tragisk, motiv eller ikke motiv, uansett hvordan eller hvorfor det skjer. Men når VGs inngress lyder “Den drapssiktede 22-åringen skal ha spilt «World of Warcraft» da han bestemte seg for å drepe“, ja da blir det for usaklig. Hadde de skrevet dette om han hadde drevet med noe annet? “Den drapssiktede skrellet poteter da han bestemte seg for å drepe”, “den drapssiktede så på “Skal vi danse” da han bestemte seg for å drepe”. Trokke det nei.

Sitter det en slu forsvarsadvokat et sted der ute som tenker “hmm klienten min har tråkka big-time i salaten, hva kan vi skylde på? Helsevesenet? For oppbrukt. Søvngjengeri? For sært. Vent, jeg har det! Voldelige dataspill som manipulerer oss til å bli avhengige drapsmaskiner! Og la oss legge ekstra stor vekt på det spillet som alle kjenner til, nemlig World of Warcraft!”

For det kommer også frem i artikkelen at tiltalte spilte andre ting enn WoW. “Counterstrike” for eksempel. Hele spillet er basert på skytevåpen; hoder ruller og blodet spruter. I WoW kan du plukke blomster, klappe rådyr og temme villsvin. Jeg vil aldri tro på at noen kunne få for seg at det å gå ut og drepe noen virket som en god ide, uansett hvor voldelig et dataspill er. Men at VG legger det meste av vekten på World of Warcraft…jeg blir matt.

Selvfølgelig trekker de også inn en professor med hovedfag i bla-bla-bla-psykologi, samme fyren som opptrer hver gang dette (med jevnlige mellomrom) kommer opp. Samme person som også driver en hjelpelinje for spillavhengige. Denne blir selvfølgelig henvist til. Bra reklame, eller hva?

Db.no har også skrevet om saken. De har derimot lagt vekt på at tiltalte hadde en forkjærlighet for våpen, og solgte (sitat)  “en skikkelig morsom pistol” på finn.no. Hverken WoW eller Counterstrike er nevnt med ett ord. Og denne gangen vil ikke advoktaen, som mer enn gjerne fortalte om 22-åringens endeløse timer foran dataskjermen, kommentere saken. Det hadde vel tatt søkelyset bort fra forsøket på å skylde på noe som faktisk er harmløst.

Comments are closed.